А кой е Росен Плевнелиев?

С нетърпение чакам да науча какво би правил като президент Росен Плевнелиев, освен че ще прокара магистрала от Дондуков 2 до Дондуков 1.

Онази нощ сънувах, че касиерката на блока ми е кандидатът на ГЕРБ за президент. Щеше да е оригинално. Но, естествено, управляващите предпочетоха да бъдат предвидими и заложиха на най-рейтинговия си представител.

Научих новината за издигането на тандема Плевнелиев-Попова от bTV, а това означаваше, че имах и възможността да изгледам 20-минутен репортаж за детството, юношеството и рейтинга на г-н Плевнелиев, което не представляваше политическа реклама по национална медия тъкмо преди старта на предизборната кампания, о, не. В репортажа се цитираха мнения на колеги министри и се припомняше богатата (sic!) биография на г-н Плевнелиев (роден в Гоце Делчев, завършил математическа гимназия, бил в Германия, станал бизнесмен, после министър, напролет изпреварил Бойко Борисов по рейтинг).

Репортажът кулминира в поредица трогателни интервюта с някогашни учителки и детски другарчета на г-н Плевнелиев. Те спонтанно се бяха събрали на градския площад пред камерите на bTV с партийни знамена, за да засвидетелстват крепката си вяра в светлото президентско бъдеще на своя съгражданин. После репортерката разказа за трети път биографията на г-н Плевнелиев и емисията премина към следващата новина – че депутат от ДПС се качил на АТВ.

Българският политически живот е трайно маркиран от внезапно изскачащи рейтингови фигури, които изведнъж се понасят на крилете на славата. Росен Плевнелиев изглежда възпитан и симпатичен човек. Но някой може ли да каже нещо повече за него? Някой чувал ли го е някога да се изкаже по тема, различна от строителството на пътища? С нетърпение очаквам да чуя идеите му какво би правил като президент на републиката. Освен че ще прокара магистрала от Дондуков 2 до Дондуков 1.

Издигането на кандидат, за когото не може да се каже нищо повече от това, че е cool, върви напълно в тон със стратегията на ГЕРБ да бави издигането му до последния момент. В края на краищата какво значение има кой е и какъв е? Кой се интересува от политическите му виждания, най-добре е всъщност да няма виждания, въпросът е него да го виждат. Сега предстои да видим дали г-н Плевнелиев го удовлетворява тази роля.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to А кой е Росен Плевнелиев?

 1. Smilen Markov каза:

  ГЕРБ е мафиотска структура, която не може да генерира политически възгледи.

 2. Pingback: А кой е Росен Плевнелиев? | Bulgarian Blog

 3. Pencho Kubadinski каза:

  ГЕРБ е партията на магистралните проститутки.

 4. Ракитак каза:

  Кой да управлява българския народ? Коя партия? Коя организация? Всеки си прави негови констатации. истината е една. Резултата – очевиден. После??

 5. EMMA каза:

  На мен г-н Плевнелиев много ми прилича на г-н Софянски от преди 20 години. Миловидна узмивка, приятно лице, зад което след няколко години като кмет, премиер на служебен кабинет, висш партиен функционер от Синята коалиция, се оказа една много хищна акула, успяла ефективно да осребри кметуването в София. Но за тези неща никой не говореше докато беше кмет на най-големия град на България. Вместо това се говореше как си правел вино и зимнина в с. Полковник Чунчево.
  Та същата чаровна усмивка, същият приятно галещ слух глас и никаква информация за престоя му в Германия, където се е научил да бъде толкова успешен бизнесмен и министър.
  Бог да ни е на помощ!!!!!

 6. --- каза:

  Тая кифла Плевнелиев няма визия за президен една кукла на конци е просто нямам думи, боже пази България.

 7. aman dotkom каза:

  Поредният смотаняк президент. „абсолютно“, „абсолютно“… във всяко второ изречение на объркания му мисловен процес

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s