Избори по милиционерски = хаос

Не ми е до Плевнелиев и Калфин. Не ми е и до Фандъкова. Не ми е до знайни и незнайни кандидати, за които гласувахме или не гласувахме вчера.

Вижте този видеоматериал от БНТ: http://www.youtube.com/watch?v=HmrV7uSbYiU

Хората, отишли да си предадат протоколите от секционните комисии, припадат, гладуват, изнемогват, и в крайна сметка се прибират вкъщи да се наспят – носейки у дома чувалите със секретните протоколи и бюлетините. Някой да ме поправи, ако греша, но такъв екшън създава всички предпоставки който и да било да поиска касация на изборите в София. А не искам да си представям какво е из страната.

Малка подробност е, че униформени полицаи (милиционери) не допускат медиите да отразяват изборния хаос.

Ето така се организират избори по милиционерски. Иронията е, че милиционерската организация обикновено не води до ред, изпълнителност и спазване на закона, а тъкмо обратното. Така е и сега. Пълен хаос, мъгла и безумие. Няма да се учудя, ако секретни протоколи скоро се намират и по боклукчийските кофи – впрочем, в известен смисъл тъкмо там им е мястото.

И в целия този хаос накрая така и няма да стане ясно: избрахме ли ги всъщност милиционерите, или не ги избрахме? Защото няма вече кой да повярва на резултатите от Избори 2011.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Избори по милиционерски = хаос

  1. amigov каза:

    http://video.bgnes.com/view/27571

    Кадри на БГНЕС от хаоса вътре в самата Зала „Универсиада“: повече от поучителни!

  2. Smilen Markov каза:

    Всъщност, изборите в България винаги са се провеждали по този начин и хайсотъ с протоколите и малка част от манипулацията. Тази практика започна още на 10-ти юни 1990 г., когато изборният резултат беше плод на преговори с участието на чужди посланици, на които бе решено комунистическата партия да получи абсолютно мнозинство във Великото народно събрание. Изборният резултат през 1991 г., с малката победа на СДС, също беше донагласяван до ранните часове на следващия ден. Самият аз съм участвал в избори, и знам, че резултатът може да се манупулира още на първично ниво. През годините в малките населени места са ставали невъобразими безобразия. Застъпници на СДС редовно не са били допускани да наблюдават броенето на резултатите. При броене на гласовете на изборите за кметове в малките селища бива спирано електричеството. Тук въобще няма смисъл да говорим за секциите по социални домове, затвори и болници, където резултатът се определя от персонала на съответното учвеждение. Но трябва да кажем и другото. Каквито и да са манипулациите, те няма как да променят картината на 180 градуса. А картината връща България в епохата непосредствено след Първата световна война. И тогава има световна и европейска криза, и тогава има разпад на националната идентичност. И тогава с най-голяма популарност са две партии, едната от които комунистическа, които нямат нищо общо с европейската цивилизация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s