Сценка с родители и дете

Сядат на съседната маса почти едновременно с мен: момиченцето – сигурно на шест, майката – на трийсет и нещо, бащата изглежда доста по-възрастен. Прекарваме заедно в салона десет-петнайсет минути. За това време всяка дума на бащата, насочена към детето, представлява някакъв упрек: защо не внимаваш, може ли да си толкова непохватна и прочее. Майката пък изобщо не му проговаря, дъвче сандвича си. По едно време бащата отива до тоалетната и в липсата на упреци над масата им се спуска неловко мълчание. Момиченцето търси тема на разговор: „Мамо, виж, мръсни съдове“. „Да“ – казва майката. Бащата се връща. Дояждат си. Стават да си ходят. „Къде отиваме?“ – пита детето. Никакъв отговор. „Къде отиваме?“ „Колко пъти съм ти казвал, че ръкавичките се слагат след якето?! Ще се научиш да ме слушаш. Ти си дете и трябва да слушаш.“

Какво да слуша?

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Сценка с родители и дете

 1. Агамоница каза:

  Много тъжно…

 2. Future Health каза:

  И после защо има комплексирани, несигурни и не можещи и не искащи млади хора… Имам чувството, че родителите не искат да се занимават с децата, а защо са ги създали?

 3. Baufen каза:

  Ужасно. Съседите над нас всеки ден крещят на детето си..Но не просто, защото е разхвърляло играчките си, а чувам думи, които дори на голям човек да се кажат са ужасяващи… Просто ми се свива стомаха всеки път, когато им слушам разправиите.

 4. Колини каза:

  Става ми мъчно от подобни сцени… и хем е неудобно да се намесиш , хем пък цялото ми същество иска да се развика на тея родители..

 5. Afrodita каза:

  какви са тези луди хора навсякъде….. нервни майки, бащи, на които не им пука и вечно нямат време… После как искаме да създадем у децата си чувствата за семеен уют и традиции??!

 6. Future Health каза:

  Няма по- тъжна гледка от тази…

 7. kalitravel каза:

  Уви, такава за съжаление е реалността в България!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s