Представяне

За мен

Казвам се Ангел Игов. Освен че поддържам този блог, превеждам книги, рецензирам книги, и от време на време пиша книги. Тази пролет излезе третата ми книга и първи роман, който се казва „Кратка повест за срама“. Хубав е, прочетете го.

За блога

Както съм написал, това е блог за идеи, места и книги. Също за събитията, които ме вълнуват и за нещата, които ме дразнят – последните, уви, напоследък са доста.

За вас

Всякакви смислени и възпитани коментари по темата на публикацията са добре дошли. Но помнете, че сте на гости и се дръжте културно. Ако започнете да ми чупите чашите и да ми повръщате по килима, ще ви изгоня.

За Руритания

Руритания е въображаема страна, която се появява в три романа на английския писател Антъни Хоуп. Но с времето е започнала да означава всякаква измислена страна – нещо като празна територия, която може да бъде населена с експерименти. Често я поставят в Източна Европа или по-конкретно на Балканите. Руритания е страна, която всеки може да си измисли. Но за да си неин гражданин, е необходима солидна доза самоирония – качество, което винаги ми е допадало.